Lokakuun (ja syyskuun) luetut

 

Näköjään unohdin tehdä syyskuun luetuista kirjoista koontipostauksen, vaikka siitä oli minulla jo luonnoskin blogissani. Senpä takia tässä postauksessa on sekä syys- että lokakuun kirjat, syyskuun kirjat ensin.

Syyskuussa ruska ja maahan putoilevat lehdet alkoivat olla arkipäivää. Tuulta ja sadetta piisasi, mutta oli joukossa onneksi myös vielä aurinkoisiakin päiviä. Luin syyskuussa 8 kirjaa, joista yhtä olin aloittanut jo elokuussa. Luettuja sivuja kertyi kokonaan luetuista kirjoista 1881, mikä tarkoittaa noin 62 sivua päivässä. Keskimääräinen tähtimäärä oli 4 tähteä ja luin myös yhden 5 tähden kirjan. Huonoin lukemani kirja sai 3,5 tähteä, eli kokonaisuudessaan syyskuu oli hyvä lukukuukausi. Lukemistani kirjoista vain 1 oli oma kirja, muut olivat kirjastosta lainattuja. Sarjakuvateoksia oli 3, mutta äänikirjoja en saanut kuunneltua yhtään kokonaan.

Syyskuussa luetut kirjat:

Vaikuttavin syyskuussa lukemani kirja oli ehdottomasti Nancy. Luin myös ensimmäisen Kaari Utrioni ja pidin siitä kyllä, vaikka alku olikin hieman tahmea. Hyllyyni on ilmestynyt 2 hänen teostaan lisää, eli nyt omistan 4 Kaari Utrion kirjaa. Utriota tulen siis lukemaan jatkossakin. Sarjakuvisa Bloom oli suosikkini, pidin siitä kovasti. Hanna Haurun pienoisromaanit sykähdyttävät jollain tapaa aina, mutta tuppaavat unohtua melko pian lukemisen jälkeen. Markkasen ja Tiittasen teos treffikokemuksista oli myös hauskaa ja viihdyttävää luettavaa, vaikka ei mitenkään elämää suuremmaksi lukukokemukseksi muodostunutkaan.

 
Lokakuussa kaiversimme avopuolisoni kanssa ensimmäiset kurpisalyhtymme ikinä! Jo useamman vuoden ajan olin halunnut kokeilla ja niinpä me sitten eräänä sunnuntaina kävimme ostamassa kurpitsat ja aloimme tuumasta toimeen. Lyhdyistä tuli kyllä hienoja, ihan innoissani polttelin niitä muutaman päivän.

Yritin myös lukea halloweeniin sopivia kirjoja, koska Yöpöydän kirjat -blogissa oli meneillään koko lokakuun kestävä halloween-lukuhaaste. Sain tosin luettua vain 3 sellaista kirjaa, jotka lasken mukaan haasteeseen. Lokakuussa luin siis yhteensä 10 kirjaa, joista jopa puolet, eli 5 teosta oli sarjakuvia. Kovin sarjakuvapainoitteinen lukukuukausi siis. Äänikirjoja en saanut taaskaan luettua ollenkaan, vaikka kuuntelenkin tällä hetkellä kahta äänikirjaa. Luettuja sivuja kertyi 2339 ja keskimääräinen tähtimäärä oli 3,7 tähteä. Luin yhden 5 tähden kirjan ja alimmillaan annoin 3 tähteä, eli ei tämäkään kuukausi ollut mitenkään huono lukukuukausi.

Lokakuussa luin:

Lokakuu jäi mieleen erityisesti siitä, että luin monta hyvää kotimaista kirjaa peräkkäin. Nukkemestari oli jännittävä, mielenkiintoinen ja omaperäinen, vaikka hieman lässähtikin loppua kohden. Jalat ilmassa oli koskettava ja ajatuksia herättävä teos, joka on ollut ilmestymisestään asti paljon esillä kirjasomessa. Elena taas yllätti positiivisesti, sillä en yleensä pidä tällaisesta maalailevasta ja runollisesta kirjoitustyylistä. Haahtelaa tulen todennäköisesti lukemaan jatkossakin. Viimeiselle illalle annoin 5 tähteä, koska kyseessä on niin valloittavan suloinen ja ihanan syksyinen sarjakuva! Luin myös ensimmäisen kirjani Ian McEwanilta ja en oikein osaa vieläkään täysin päättää, pidinkö siitä vai en. Täytynee lukea mieheltä vielä ainakin jokin toinen teos. Keskiyön aurinko ärsytti ja turhautti, mutta oli kuitenkin lopulta ihan viihdyttävä. Kaikista lukemistani kirjoista on tulossa postaukset, kunhan kerkeän purkaa postausruuhkaani.

Marraskuun lukemisista en osaa - jälleen kerran - sanoa oikeastaan mitään. Luultavasti teemana on (yllätysyllätys) kirjastopinon pienentäminen. Minulla alkaa ensimmäinen työharjoittelu viikon päästä maanantaina ja en vielä tiedä, miten väsynyt tai stressaantunut tulen olemaan. Lukea aion tietenkin silti, koska se on minulle tapa rentoutua ja lievittää stressiä. Tällä hetkellä minulla on kesken aiemmin mainittujen äänikirjojen lisäksi Agatha Christien Kurpitsajuhla, jota en kerennyt lokakuussa lukemaan. Haluan kuitenkin lukea sen nyt, koska se sopii tähän vuodenaikaan ja joutuisin taas hautomaan sitä omassa hyllyssäni vuoden päivät, jotta ajankohta olisi halloweeniin sopiva :D


Mitä sinä luit lokakuussa? Onko minun listallani jotain tuttuja teoksia? Mitä aiot lukea marraskuussa?

Kommentit

  1. Jalat ilmassa ja Elena ovat minusta tosi hyviä. Luin ne molemmat viime talvena. Listaltasi minua kiinnostaisivat ainakin Nancy, Miten täältä pääsee pois? ja Armo. Itse olen juuri nyt lukemassa Liane Moriartyn kirjaa Sulje silmäsi ja laske kymmeneen. Tykkään Moriartysta ja minua kiehtoo tuollaisen pakkomielteisen stalkkerin kuvaus.

    Onpa muuten hieno kurpitsalyhty! Itse en ole koskaan kokeillut tehdä moista. Muutenkin taidan olla sen verran laiska, että käytän mielelläni valmiita lyhtyjä 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Antti Röngän ja hänen isänsä yhteinen kirjeenvaihtoteos, Silloin tällöin onnellinen, menee myös varmasti lukuun tässä jossain vaiheessa. Liane Moriartylta en ole vieläkään mitään lukenut, vaikka tarkoitus olisi - ja omassakin hyllyssä olisis muutama hänen kirjansa.

      Joo noista molemmista tuli kyllä söpöjä <3

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit