Kirjoittajasta


Kirjojen Kätkemää
-blogin takaa löytyy 24-vuotias ammattikorkeakouluopiskelija Itä-Suomesta. Asun kihlattuni ja kahden kissan kanssa. Olen aiemminkin kokeillut bloggausta, useampaankin otteeseen, mutta en kovin hyvällä menestyksellä.


Lukemisesta olen pitänyt siitä asti, kun opin lukemaan - muistaakseni 6-vuotiaana. Muistikuvat lukemiseni alkuajoilta alkavat olla vähän hataria, enkä ihan tarkkaan muista, mitä kaikkea silloin luin. Hämärä muistikuvani kuitenkin on, että istuin kotona huoneeni sängyllä, joku lastenkirja edessäni, ja yhtäkkiä vain tajusin, että kirjaimet alkoivat järjestäytyä silmissäni ja sitten myös mielessäni järkeviksi. Ja osasin lukea! Riensin heti innoissani kertomaan äidilleni ja onneksi kotonani on ollut lukemisen suhteen aina todella kannustava ilmapiiri, vaikka olen ehkä itse se varsinainen lukutoukka ollutkin.

Lukuharrastukseni alkoi luultavasti Franklin- ja Karhuherra Paddington -kirjojen lukemisesta. Niitä oli helposti saatavilla myös kotona, koska kuuluimme Lasten suomalaiseen kirjakerhoon. Ala-asteella raahasin jatkuvasti kirjastosta vinoja kirjapinoja kotiin. Tämän toki teki helpoksi se, että asuin ihan lähellä kirjastoa. Puitteet lukuharrastukselle ovat siis olleet oikein otolliset.

Ala-asteen ensimmäisen luokan aikoihin luin helppolukuisia Banaani-sarjaan kuuluvia kirjoja, sitten siirryin Uppo Nalle -kirjasarjaan. Myöhemmin mukaan kuvioihin tulivat Neiti Etsivät sekä R. L. Stinen kirjoittamat nuorille suunnatut kauhusarjat, Goosebumps ja The Nightmare Room. Mangaakin luin, mutta vain Nana- ja Fruits Basket -mangasarjat ovat sellaisia, joista luin kaikki osat. Myöhemmin siirryin ya-kirjallisuuteen ja lopulta aikuisten kirjoihin. Olen myös näin aikuisiällä lukenut joitain Neiti Etsiviä - kaikki niistä itseasiassa sellaisia, joita en lapsena lukenut - ja saatan niistäkin tänne blogiin kirjoitella. Haluaisin lukea ne kaikki julkaisujärjestyksessä. En vain tiedä, riittääkö siihen kärsivällisyys, koska en saa niistä enää läheskään niin paljoa irti kuin nuorempana: Paula on vähän liian täydellinen hahmo, asiat etenevät hurjaa vauhtia ja syyllisen arvaa lähes aina etukäteen.

Nykyisin luen lähes kaikkea, en pelkästään aikuisten kirjoja. Pidän erityisesti kirjoista, joissa psykologia on jollain tavalla läsnä ja minua ei haittaa, jos veri lentää tai kirja on raaka. Pystyn lukemaan rankkoja kirjoja. Tykkään myös tutustua erilaisiin kulttuureihin kirjojen kautta. Sarjakuvista innostuin uudelleen jokin aika sitten ja niitä onkin sitten tullut luettua jo aikamoinen kasa. Näytelmiä, runoutta sekä tietokirjallisuutta luen harvemmin, mutta koetan kyllä tietoisesti lisätä niidenkin lukemista. Kirjojen suhteen oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen on mielestäni hyvä juttu. Goodreadsin sekä kirjablogien ansiosta olenkin lukenut paljon sellaisia kirjoja, joihin en ehkä muuten olisi koskaan tajunnut tarttua. Ja lisää lukuvinkkejä ja mielenkiintoisen kuuloisia kirjoja löytyy kirjasomesta jatkuvasti :D
 

Lukemisen lisäksi harrastan tankotanssia ja muuta liikuntaa epäsäännöllisen säännöllisesti. Kasveihin olen hurahtanut melko hiljattain ja haaveilenkin usein siitä, että millaisia yksilöitä kotiini seuraavaksi hankin. Kasvikokoelmani kasvaakin tasaista vauhtia ja tällä hetkellä minulta löytyy mm. useita kaktuksia ja muutama muukin mehikasvi, pilkkulehtiä, sädemuori, peikonlehti, muutama eri juoru... Ja lisää tulee koko ajan! 
 
Katson myös satunnaisesti elokuvia ja tv-sarjoja. Televisiota katson harvoin, koska nykyisin lähes kaikki sarjat ovat nähtävissä netistä. Pidän Studio Ghibli- ja Disney-elokuvista ja myös Barbie-elokuvat ovat mieleeni... :D Uutena suosikkina ovat japanilaisen Makoto Shinkain anime-elokuvat. Muutamia lempielokuviani ovat Black Swan, Inception sekä Bohemian Rhapsody. Sinkkuelämää taas on mielestäni maailman paras ulkomaalainen tv-sarja: olen nähnyt koko sarjan kaksi kertaa ja jotkut jaksot vielä useammin. Sorjonen on kotimaisista tv-sarjoista tämän hetkinen suosikkini. Välillä (nykyisin valitettavasti harvemmin) katson myös aasialaisia tv-sarjoja sekä animea.

Olen sushiaddikti ja rakastan myös valkoviiniä, aamukahvia ja iltateetä. Aamukahvi on pakko saada, mutta etenkin syksyn pimenevinä iltoina rakastan sitä, kun saa käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle teekupillisen ja hyvän kirjan kanssa 


Lapsuuden suosikkikirjani (tai siis yksi niistä), jonka pelastin äitini auton takapenkiltä. 
Kovia se on kokenut, mutta sehän kertoo vain siitä, että kirjaa on rakastettu jo ennen omaa syntymääni ♥

Kommentit

Suositut tekstit