Blogi

Minäkin rakastan muumeja :D
 
Kirjojen Kätkemää on kirjablogi, joka on perustettu toukokuussa 2019, mutta jota aloin aktiivisesti päivittämään vasta maaliskuussa 2020. Blogiin tulee kirja-arvioita ja ajatuksiani lukemistani kirjoista, kirjaostosten esittelyä ja kaikkea muuta kirjoihin liittyvää - ja joskus ehkä jotain aiheesta poikkeavaakin, jos siltä tuntuu. Koetan pitää kirja-arviot vapaina juonipaljastuksista, mutta mainitsen kyllä, jos isoja spoilereita on tulossa.

Halusin perustaa oman kirjablogin, koska koin tarvetta päästä avautumaan kirjojen herättämistä ajatuksista ja tunteista sekä toteuttaa haluani kirjoittaa. Tämä on myös kätevä tapa olla ajantasalla kirjoista, joita luen. Moni seuraamani kirjablogi on hiljentynyt ajan kuluessa, mikä on toki ymmärrettävää, mutta myös todella harmi. Itsekään en tiedä, kuinka pitkä tai lyhyt tämän blogin elinikä on, mutta haluaisin pitää sen aktiivisena mahdollisimman kauan.

Luen kirjoja, koska nautin siitä. Mutta onhan se nyt myös ihana saavuttamisen tunne, kun sulkee jonkun kirjan takakannen. Kirjahaasteisiin ja lukumaratoneihin osallistun välillä ja esimerkiksi Helmet-lukuhaasteeseen olen nyt parina viime vuonna osallistunut - mutta kummallakaan kerralla en ole saanut kaikkia haastekohtia suoritetuksi. Luen kirjoja suomeksi, mutta myös englanniksi - ainakin silloin, jos kirja on alunperinkin englanniksi kirjoitettu ja minulla on myös mahdollisuus lukea se alkuperäiskielellä.

Vielä muutama sananen siitä, millä perusteella annan lukemilleni kirjoille arvosanoja. Niistä on pienet selitykset blogin sivupalkissakin. Arvioin kirjoja antamalla niille tähtiä väliltä 1-5, mutta yhden ja viiden tähden kirjoja tulee todella harvoin vastaan. Yleensä kirja saa 2 tähteä, jos en ole siitä nauttinut ja lukeminen on tuntunut työläältä. Olen siis todella huono jättämään kirjoja kesken, joten nuo 2 tähden kirjat ovat ehkä myös sellaisia, jotka olisi aivan hyvin vain voinut jättää kesken. 4 tähteä puolestaan tarkoittaa minun kohdallani, että kirja on ollut todella hyvä. Koen, että 5 tähden kirjan täytyisi oikeasti olla todella hyvä, oikeastaan täydellinen, jotta voisin sille täydet pisteet antaa. Mutta siis, jos annan kirjalle 5 tähteä, niin se ei aina automaattisesti tarkoita sitä, että kirja on paras koskaan lukemani, eikä siinä ole mitään vikaa. Minusta vain on tuntunut heti kirjan kannet suljettuani siltä, että wau, olipas tämä hyvä. Ja esimerkiksi Goodreadsin suosikki-hyllyssäni on myös useita 4 tähden kirjoja, joista olen kuitenkin pitänyt kovasti. Arvosanojen antaminen ei aina ole mitenkään yksinkertaista. Tai sitten olen välillä vähän turhankin tiukka ja kriittinen :D

Olen myös aktiivinen Goodreadsissa, josta voi seurata vielä tarkemmin sitä, mitä kirjoja luen parhaillaan ja olen lukenut kauan ennen tämän blogin perustamista. Kirjavinkit ovat myös aina tervetulleita! :)

Kommentit

Suositut tekstit