Rainbow Rowell & Faith Erin Hicks - Viimeinen ilta: Pumpkinheads

Viimeinen ilta - Pumpkinheads
(First Second, 2019)
Karisto, 2020
Kirjoittanut Rainbow Rowell
Kuvittanut Faith Erin Hicks
Suomentanut Taina Wallin
220 sivua, pehmeäkantinen, kirjastosta lainattu

Tämä sarjakuvateos tuli alunperin vastaan jo alkuperäiskielisenä, muistaakseni pyöriessäni booktubessa. Heti silloin ajattelin, että tahdon tämän joskus lukea. Vasta nyt sain aikaiseksi kuitenkin oikeasti tutustua tähän sarjakuvaan, kun se suomennettiin ja se sai osakseen paljon näkyvyyttä kotimaisessakin kirjasomessa. Rainbow Rowell (s. 1973) on monille tuttu ja yleisesti hyvinkin pidetty kirjailija, joka on tunnettu erityisesti YA-kirjoistaan. Minä en ole häneltä aiemmin mitään lukenut, vaikka omastakin hyllystä löytyy hänen teoksensa Eleanor & Park.

Desa ja Josiah ovat työskennelleet samalla kurpitsafarmilla jo monta syksyä peräkkäin. Tämä halloween on kuitenkin heidän viimeinen syksynsä, heidän viimeinen iltansa farmilla. Josiah on valmis viettämään koko illan tuntien surua ja haikeutta. Mutta Deja ei ole Josiahin synkistelyihin valmis. Hänellä on suunnitelma: entä jos tavallisen työnteon sijasta he pitäisivät vähän hauskaa ja tekisivät viimeisestä illastaan ikimuistoisen? He voisivat nähdä kaikki nähtävyydet ja maistaa kaikkia kurpitsafarmin herkkuja! Ja Josiah voisi myös vihdoinkin puhua söpölle tytölle, johon hän on ollut ihastunut jo kolme vuotta...

Viimeinen ilta oli ihanaa luettavaa! Kurpitsafarmi miljöönä ja konseptina on ihastuttava ja mielenkiintoinen. Heti sarjakuvan alussa on kartta farmista ja siitä tuleekin enemmän mieleen teemapuisto, kuin varsinainen kurpitsafarmi. Sarjakuvassa kierrellään ympäri kurpitsafarmia, joten sen ihanat paikat tulevat kyllä tutuiksi. Olen muistaakseni ennenkin tainnut mainita tästä blogissani, mutta rakastan juuri tällaisia persoonallisia yksityiskohtia lukiessani!

Myös sarjakuvan piirrostyyli on kaunista syksyisine sävyinen. Deja on tummaihoinen, hieman pyöreä nuori nainen, jonka seksuaalinen suuntautuminen ei tunnu täysin yksiselitteiseltä. Hän vaikuttaa kuitenkin romanttisten ihmissuhteiden osalta kokeneemmalta, kuin Josiah. Tällainen hahmojen monimuotoisuuskin siis on otettu Viimeisessä illassa huomioon. Tarinan loppu on hieman ennalta-arvattava - ja spoilasin itseni vahingossa etukäteen, kun selailin kirjaa - mutta se ei häirinnyt lukukokemusta. Nautin lukemisesta niin paljon, että katsoin tällaisia pieniä ärsytyksiä läpi sormien.

Faith Erin Hicks on sarjakuvakuvittaja, jolta on ilmestynyt muitakin sarjakuvateoksia. Tämän teoksen myötä kiinnostuin hänestäkin ja on myös melko varmaa, että Rowellin Eleanor & Park pääsee lukuun - mieluiten mahdollisimman pian. 

Yöpöydän kirjat -blogissa on meneillään koko lokakuun kestävä halloween-lukuhaaste. Halusin osallistua edes muutamalla kirjalla ja Viimeinen ilta sopii haasteeseen oikein mainiosti. Toki olisin voinut lukea esimerkiksi Kingiäkin, mutta kun en ole vieläkään uskaltanut tarttua Mustaan torniin...

Arvosana:

Luettu muualla:
Siniset helmet
Bibbidi Bobbidi Book
Kirjapöllön huhuiluja
Oksan hyllyltä
Kirjahilla

Kommentit

Suositut tekstit