Kirjahankintoja

Olen yrittänyt vähentää kirjojen ostelua, koska omistan tällä hetkellä käytännössä vain yhden kirjahyllyn, joka sekin natisee jo liitoksissaan... Ja tilaa toiselle hyllylle ei oikein ole. Eli tila alkaa oikeasti käydä vähiin. Minun pitäisi myös päästä jatkuvasta kirjastokierteestä - kirjastot ovat ihania, en minä sillä ♥ - ainakin väliaikaisesti eroon ja lukeakin noita oman hyllyn kirjoja. Olen silti ostellut kirjoja sekä tehnyt yksittäisiä löytäjä myös kirjaston vaihtohyllystä, välillä hetken mielijohteestakin tai halvan hinnan takia. Tämän postauksen kirjat ovat useamman kuukauden ajalta, eli en ole kerralla hommannut kymmentä kirjaa.

Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo
Paljon kehuttu kirja, mutta myös melko paksu. Ehkäpä sen takia en ole tähän vielä tarttunut, koska pelkään vähän paksuja kirjoja... Paksujen kirjojen kammostani saisi tehtyä ihan oman postauksenkin ja ehkäpä teenkin sen joskus!

Margaret Mitchell: Tuulen viemää
Toinen paksu kirja ja vieläpä klassikko, jota en ole lukenut. Nyt ei ole enää tekosyytä, kun omistan kirjan itse ja vieläpä tämän mielestäni kauniskantisen painoksen. Tajusin muuten nyt, että näissä molemmissa on kirjan nimessä sana "tuuli"!

 Alice Munro: Kerjäläistyttö 
Alice Munro on Nobel-palkittu kanadalainen kirjailija, joka on kirjoittanut paljon novellikokoelmia. Omistan tämän lisäksi neljä muutakin Munron kirjaa, mutta yhtään en ole vielä lukenut. Nyt olisi oikeasti jo aika korjata tämä asia.

Elizabeth Gilbert: Tahdonko? Kuinka päädyin naimisiin 
Kirjoitin vähän aikaa sitten postauksen Gilbertin Eat, Pray, Love -kirjasta, jonka sain vihdoinkin luettua loppuun. Sanoin postauksen yhteydessä, että kenties haluaisin joskus lukea kyseisen kirjan jatko-osankin, jos se kirjastossa vastaan tulisi. No, eipä mennyt kauaa, kun tilasin sen jo nettiantikvariaatista itselleni. Ehkä se oli heräteostos, myönnän sen. Mutta se voisi olla hyvää lukemista esimerkiksi jonain kesäisenä päivänä!

 Neil Gaiman: Coraline
Tämä on toinen kahdesta englanninkielisestä kirjasta tässä postauksessa. Olen lukenut Gaimanilta vain Sandman-sarjakuvan ensimmäisen osan, mutta haluan tutustua myös kirjailijan romaaneihin. Ainakin kirjan kansi on mielestäni kaunis.

 Jane Austen: Pride and Prejudice 
Juuri tänään sain tämän kirjan postissa ja olen innoissani! Olen Austenilta lukenut joskus peruskouluaikoina Järki ja tunteet -kirjan, mutta muistan siitä lähinnä vain sen, että se kertoi kahdesta sisaruksesta. Nämä kovakantiset englanninkieliset painokset klassikkokirjoista ovat kuitenkin niin kauniita, että tahdon alkaa keräämään niitä - ja ehkäpä siinä samalla kasvattaa lukemieni klassikkokirjojen määrää. Hieman vain arvelluttaa, että onko klassikoita vaikea lukea englanniksi...

 Anna-Leena Härkönen: Karusellimatka & 
Takana puhumisen taito 
Olen joskus aiemmin lukenut Härköseltä muutaman teoksen ja pitänyt lukemastani. Siksi olenkin halunnut keräillä hänen teoksiaan omaan hyllyyni ja muistaakseni minulta puuttuu enää muutama. Tässäpä siis täydennystä sinnekin.

◦◦◦◦◦ 

Näköjään suurin osa ostamistani kirjoista on pehmeäkantisia, mutta olen siitä kyllä itsekin tietoinen. Jotkut kirjat - kuten postauksessa mainittu Pride and Prejudice - tahdon ostaa kovakantisina ja joidenkin muiden kohdalla en niin paljoa välitä.

Oletko sinä lukenut joitain postauksessa mainituista kirjoista? Jos olet, niin mitä pidit? Mistä minun kannattaisi aloittaa vai kannattaisiko joku kirja jättää kokonaan lukematta?

PS: Sain Alice Munron kirjan kannesta inspiraation käyttää vähän pinkkiä tehostevärinä tässä postauksessa, vaikka se ei ole yhtään minun värini. En tiedä vieläkään, oliko se hyvä idea... :D
 



 

Kommentit

  1. En tiedä miten en ole aikaisemmin törmännyt blogiisi. Sinulla on paljon kiinnostavia kirjoja täällä! Näistä tämän postauksen kirjoista olen lukenut vain Tuulen viemää ja ehkä Austenin kirjan, mutta sen / ne luin jo 80-luvulla, joten en muista paljoa. Mutta sen muistan, että tykkäsin kyllä Tuulen viemästä!

    Minäkin muuten poden aivan järkyttävää paksujen kirjojen kammoa! Se on harmillista, koska joskus niissäkin on tosi kiinnostavia, mutta niitä ei vain uskalla koskaan edes aloittaa... Pitäisi kyllä kokeilla lukea jotain paksua kirjaa pienissä pätkissä ja lukisi aina välillä ohuempia kirjoja, niin ehkä sillä tavalla siitä suoriutuisi, vähitellen...?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Bloginihan on melko tuore, joten ei tämä ole kauaa ollut löydettävissäkään :D Tuulen viemää on kyllä paljon kehuttu, ehkä aloitan sitä luettuani kirjaston kirjat ja koetan selättää sen avulla paksujen kirjojen kammon! Lukusuunnitelmia on hyvä olla, eri asia vain, että toteutuvatko ne...

      Itsekin tiedostan, että moni paksu kirja on oikeasti varmasti hyvä. Mutta niihin tarttuminen vain pelottaa, koska jos tarina ei imaisekaan mukaansa, niin menee ns. iso osa kirjaa hukkaan, jos sen jättää kesken (mitä kyllä itse harvemmin teen). Poden kuitenkin tälläkin hetkellä oikeasti jonkinlaista halua tarttua johonkin paksuun kirjaan ja esimerkiksi Victor Hugon Kurjat houkuttelisi. Viimeksi yli 1000-sivuisen kirjan lukemiseen meni minulta yli puoli vuotta ja luin siinä välissä vaikka mitä muita kirjoja.

      Poista
  2. Tuulen varjoa on paljon kehuttu ja se roikkuu minunkin lukulistallani. En vain ole edelleenkään saanut aikaiseksi sitä lukea eikä minulla siis kirjaa omana olekaan ja nythän ei ole kirjastoon asiaa, joten saa roikkua listalla edelleen.

    Tuuleen viemää en ole vissiin koskaan lukenut, mutta olen katsonut sen pohjalta tehdyn elokuvan varmaan sata kertaa. Katsoimme sitä siskoni kanssa yhdessä teineinä jatkuvasti. Jane Austenin kirjat (myös Ylpeyden ja ennakkoluulon) olen lukenut myös joskus aikoja sitten suomeksi, samoin tuon Härkösen Takana puhumisen taidon.

    Kiinnostava kattaus kirjoja sinulla tässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säädän näköjään näiden kommenttien kanssa nyt oikein kunnolla...

      Onneksi Tuulen varjolle on muutama itsenäinen jatko-osa (paksuja nekin), niin ei lopu lukeminen kesken, jos ensimmäinen osa on hyvä! Tuosta kirjastosta tuli mieleen... Minulle käy välillä niin, että etsin jotain kirjaa kauan kirjastosta ja kun sitä ei löydy, niin ostan sen sitten omaksi. Varsinkin suosittujen kirjojen kohdalla käy näin. Ja no, jotkut kirjat haluan yksinkertaisesti omistaa itse. Esimerkiksi Stephen Kingin kirjoja on kyllä kirjastossa, mutta ei koskaan sitä kirjaa, jonka itse haluaisin seuraavaksi lukea. Varailen paljon kirjoja, mutta toisaalta nautin myös siitä tunteesta, kun kirjastoreissulla sattumalta löytyy hyllystä joku kirja, jonka on jo kauan halunnut lukea. Toivottavasti kirjastost aukeavat ensi kuussa!

      En ole itse tainnut nähdä Tuulen viemää -elokuvaa, enkä mitään Austenin kirjaan perustuvaa elokuvaa. Haluan lukea kirjat ensin nyt, kun se vielä on mahdollista. Härköseltä olen lukenut aiemmin kirjat Ei kiitos, Loppuunkäsitelty ja Mikkihiirihelvetti.

      Kiitos! :)

      Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit