Marraskuun luetut

Marraskuu tuli ja meni. Marras-joulukuu ja ylipäänsä vuoden loppu on minulle aina vähän raskasta aikaa. Olen siitä aiemminkin blogissani maininnut, joten jätän nämä väsymys- ja pimeysvalittelut nyt sikseen. Väsymys ja marraskuun alussa alkanut työharjoittelu ovat kuitenkin tainneet viedä lukuaikaani ja jaksamistani - vuorotyö on osoittautunut yllättävän uuvuttavaksi, vaikka olen ennenkin vuorotyötä tehnyt. Esimerkiksi iltavuorosta aamuvuoroon mennessäni olen tullut kotiin lähinnä nukkumaan, enkä ole pahemmin jaksanut keskeneräisiin kirjoihin tarttua. Ehkä siksi marraskuun lukusaldo onkin vähän mitätön, mutta jospa joulukuu olisi sitten vähän parempi lukukuukausi.

Marraskuussa luin 10 kirjaa, joista kahta olin aloittanut jo lokakuussa. Luettuja sivuja kertyi - noita kahta lokakuussa aloitettua kirjaa lukuunottamatta - 776 sivua, eli melkoisen vähän. Tämä tarkoittaa noin 26 sivua päivässä ja yhden kirjan lukemiseen on mennyt keskimäärin 3 päivää. Keskimääräinen tähtimäärä oli 3,7 tähteä. Parhaat lukemani kirjat saivat 5 tähteä ja huonoin kirja sai 2 tähteä. Kirjoista 8 oli kirjastosta lainattu, 1 omasta hyllystä ja 1 oli äänikirja.

Marraskuussa luetut kirjat:

  • Kristiina Wallin: Meduusameri
  • Cecilia Davidsson, Alex Haridi & Filippa Widlun: Muumipeikko ja merenhuiske
  • Terhi Ekebom: Kummituslapsi
  • Matthew Castello & Neil Richards: Kummitushotelli
  • Agatha Christie: Kurpitsajuhla
  • John Allison, Lissa Treiman, Max Sarin & Whitney Cogar: Giant Days - Vol 2
  • Pekka Kytömäki: Ei talvikunnossapitoa
  • Cecilia Davidsson, Alex Haridi & Filippa Widlund: Joulu saapuu Muumilaaksoon
  • Mauri Kunnas: Joulupukki ja noitarumpu
  • Mila Teräs: Amiraali

Tuli siis luettua lähinnä lyhyitä kirjoja, esimerkiksi pari runoteosta, sarjakuvia sekä muutama lastenkirja. Kummitushotellia ja Kurpitsajuhlaa aloin molempia lukea jo lokakuussa, mutta niiden loppuun saattaminen venähti marraskuun alkuun, vaikka olin tarkoittanut ne halloween-aiheiseksi lukemiseksi. Joulukuun lukemisetkin aloittelin jo marraskuussa lukemalla pari jouluista lastenkirjaa (Joulupukki ja noitarumpu sekä Joulu saapuu Muumilaaksoon). Lastenkirjoista on tulossa kyllä ihan erikseen koontipostauksensa, sillä luen vielä ainakin kolmannen joulu-aiheisen lastenkirjan. Myös kaikista muista luetuista kirjoista on tulossa postaus. Marraskuun paras kirja oli Mila Teräksen Amiraali, vaikken sitä täysin estoitta rakastanutkaan. Myös Terhi Ekebomin Kummituslapsi oli ihana. Huonoimmaksi kirjaksi osoittautui Kristiina Wallinin Meduusameri-runoteos, johon en vain millään päässyt sisälle.

Joulukuun lukusuunnitelmista kirjoitinkin jo edellisessä postauksessani.  Ennen joulukuun kirjoihin tarttumista täytyy kuitenkin lukea loppuun pari muuta keskeneräistä kirjaa.

Onko teillä lukijoilla jo lukusuunnitelmia joulukuulle? Odotatteko joulua innolla vai onko se teille vain päivä muiden joukossa? ☕

Kommentit

Suositut tekstit