Jillian Tamaki & Mariko Tamaki - This One Summer

This One Summer
(First Second, 2014)
320 sivua, pehmeäkantinen, kirjastosta lainattu
Ei ole suomennettu
 
Minulla on kertynyt useita kirjapostauksia rästiin blogini luonnoksiin. Koetan saada niitä julkaistuksi, sillä tahdon sanoa blogissani jokaisesta lukemastani kirjasta edes muutaman sanan. Senpä takia blogiini saattaa ehkä ilmestyä muutaman päivän ajan joka päivä yksi kirja-arvio. Lisäksi pitäisi julkaista vuodenvaihteen lukumaratonin tbr-lista, eli kirjallisia juttuja on kyllä tulossa.
 
Tämä sarjakuva pääsi joulukuussa luettavaksi sen takia, että siitä oli tullut kirjastoon varaus. Senpä takia otinkin kirjan välittömästi luettavakseni ja luin sen nopeasti parilta istumalta yhden illan aikana. Sarjakuvallahan ei siis ole mitään tekemistä joulun kanssa, joten se oli joulukuun lukemisiini tällainen villi kortti. Sarjakuvan takana ovat Jillian ja Mariko Tamaki, jotka ovat serkuksia.

Rose menee joka vuosi vanhempiensa kanssa Awago Beachiin viettämään kesää. Perhe asuu kesän ajan järvenrantatalossa ja kyseessä on niin sanottu irtiotto arjesta. Myös Rosen hieman nuorempi ystävä Windy on aina siellä, kuin pikkusisko, jota Rosella ei ole koskaan ollut. Mutta tämä kesä on erilainen. Rosen äiti ja isä eivät lopeta riitelemistä. Rose ja Windy etsivät muuta ajateltavaa draamasta, joka pakokeinon sijaan tarjoaakin heille aivan uudenlaisia ongelmia. Kesä on salaisuuksien, surun ja kasvun aikaa ja on hyvä, että Rosella ja Windyllä on toisensa.

Tästä sarjakuvasta olen kuullut ja lukenut useampaankin otteeseen ympäri nettiä. Goodreadsissa sarjakuva on saanut keskimäärin 3,69 tähteä, eli moni on pitänyt sarjakuvasta keskivertoa enemmän, mutta ei kuitenkaan aivan rakastunut. Enkä minäkään tähän rakastunut, vaikka luinkin sarjakuvan ihan mielelläni.

Kirjassa on jännitteitä esimerkiksi Rosen vanhempien välillä. On menneisyyden asioita, joita ei ole koskaan täysin taidettu käsitellä. Rosen vanhemmat eivät ole koskaan saaneet toista lasta, vaikka ovatkin sitä kovasti toivoneet. Mielestäni nämä jännitteet olivat oikeastaan koko sarjakuvan parasta antia ja pitivät mielenkiintoa yllä.

Sarjakuvan piirrostyyli on kyllä kaunista, eikä juonessakaan sinänsä ole mitään vikaa. Juoni vain ei ole kovinkaan koukuttava. Tarina on melko verkkainen, eikä siinä varsinaisesti tapahdu paljoakaan sellaisia asioita, jotka esimerkiksi Rosen henkilökohtaista elämää koskettaisivat. Rose vain sattuu olemaan oikeassa oikeassa oikeaan aikaan kuullakseen ja nähdäkseen asioita, jotka sitten mietityttävät häntä ja Windyä, mutta nuo asiat eivät varsinaisesti koske Rosea.

Kuten tästä lyhyestä kirja-arviostani voikin ehkä päätellä, tämä sarjakuva ei kovin suuria tuntemuksia herättänyt. Voin kyllä suositella sitä, vaikka se ei itselleni mitenkään huippuhyväksi lukukokemukseksi noussutkaan. Vieläkin lämpimämmin menisin kuitenkin suosittelemaan Bloomia, jonka piirrostyyli muistuttaa This One Summer -sarjakuvan piirrostyyliä. Mutta molemmat sarjakuvat kannattaa kyllä lukea.

Arvosana: ½

Kommentit

Suositut tekstit