Stressiä, kirjahyllyjä ja takaisin koulun penkille

Hei taas! Vähän yli viikon blogihiljaisuuden jälkeen olen taas täällä. Tai no, en ole varsinaisesti poissa ollutkaan, mutta silti tuntuu, että viimeisimmästä blogipostauksesta on jo ikuisuus aikaa.

Palasin koulun penkille eilen (11.8.). Kouluni alkoi virallisesti jo maanantaina 10.8., mutta minun itseni ei tarvinnut vielä silloin olla koululla. Tämä ensimmäinen kouluviikko on muutenkin vielä melko rento ja koulua ei ole paljoa. Olen nukkunut ensimmäiset yöt uudessa kodissa vähän huonosti, totutellessa kodin uusiin ääniin ja muutenkin uuteen ympäristöön. Myös kissojen ensimmäinen yö oli levoton (ja ne ovat myös löytäneet portaissa ravaamisen ilot), joten kouluun meneminen tuntui hieman nihkeältä. Mutta kun sitten heti pääsi koulussa tositoimiin, niin aika kului nopeasti ja varsin mukavasti. Meillä pidettiin ne pistotunnit, joita ei keväällä koronan takia voitu pitää. Oli jännää ja kädet tärisivät ensimmäistä pistoa tehdessä, mutta oli myös kiva oppia uutta! Koulu aiheuttaa minulle väistämättä stressiä, kun ensimmäinen harkkakin lähestyy. En tiedä, johtuuko se juuri stressistä vai pimenevistä illoista, mutta lukutahtini on hieman hidastunut viime aikoina. Uusia kirjoja olen kyllä ostanut vähän liiankin paljon...

Kuten edellisestä kappaleesta varmaan jo kävikin ilmi, niin muutto on nyt hoidettu alta pois - vihdoinkin! Toki jonkin verran on vielä järjesteltävää uudessa kodissa ja tavarat hakevat vähän paikkaansa. Mutta ainakin ne tärkeimmät, eli kirjat, ovat suunnilleen löytäneet paikkansa. Ehdin jo riemuita, että kaikki kirjani mahtuvat vihdoinkin yhteen kirjahyllyyn - kunnes kaivoin varastosta pari muuttolaatikkoa lisää ja jouduin pettymään. Kirjoja on edelleen liikaa, enkä edes osaa päättää, mitä lukisin seuraavaksi :D Muutama kirjastolaina odottaa vielä lukemistaan, mutta aloitin viime perjantaina lukemaan Sofi Oksasen Baby Jane -kirjaa (josta luin vain ihan muutaman sivun), kun kesken oleva kirjaston kirja oli jäänyt edelliseen kotiin. Vietimme siis tällöin ensimmäisen yön tässä uudessa kodissa. Mutta ainakin minulla on nyt useampi kirjahylly ja hyllyt eivät ole ihan niin täyteen ahdetut!

Alakerran olohuoneeseen sijoitin yhden korkean kirjahyllyn, jonka kolme alinta hyllyä lahjoitin Stephen King -kokoelmalleni (kolme ylintä hyllyä ovat avopuolisoni käytössä). Tai no, onhan siellä muutama Joe Hillin kirja sekä pari kauhusarjakuvaa ja muutama muu yksittäinen kirja, mutta kuitenkin hyllyn teemana on kauhu.
                                                                                                                     
Loput kirjani ovat yläkerrassa. Minulla on kolme kirjahyllyä, joiden alapuolella on vielä ovellisia kaappeja. Myös niihin laitoin kirjojani. Ja kuten kuvasta näkyy, hyllyissä on melkoisen ahdasta. Osa kirjoista - esimerkiksi Victor Hugon Kurjat - on avopuolisoni hyllystä, mutta laitoin muutamia hänenkin kirjojaan näkyville, koska haluan ne itse jossain vaiheessa lukea. Kirjojen järjestys on vielä vähän pohdinnan alaisena, mutta tällä hetkellä olen järjestänyt kirjat suurinpiirtein genren mukaan. Haluaisin kokeilla värijärjestystä, mutta olen kuullut, että se on hieman epäkäytännöllinen. Sitä paitsi en pidä ajatuksesta, että esimerkiksi J. K. Rowlingin kirjat olisivat ympäri kirjahyllyä, eivätkä samassa kohdassa. Eiväthän nyt Potterit voi olla täysin eri puolilla kirjahyllyä!
 
Loput kirjani ovat yläkerran kirjastohuoneen nurkassa olevassa hyllyssä. Hylly ei ollut aiemmassa kodissamme käytössä, vaan haimme sen muuttoa varten varastosta. Tarkoituksena oli laittaa siihen kirjoja, mutta kävi ilmi, että siitä luultavasti puuttuu osia. Niinpä kaikkia hyllyjä ei saatu paikalleen ja suunnitelmat muuttuivat. 
 
Paljon on taas kirjoja, joita haluaisin lukea justhetinyt. Yritän kuitenkin olla nyt edes hetken kirjastolakossa, jotta saisin luettua omankin hyllyni kirjoja. Mutta kaikkia mielenkiintoisia kirjoja en vain omista, vaikka miten haluaisinkin. Minulla on edelleen kesken Jenny Downhamin Ennen kuin kuolen -kirja, jonka lukemisessa on mennyt yllättävän kauan. Se ei ole mitenkään superhyvä, suoraan sanoen jopa hieman tylsä. Tai ainakin ärsyttävä. Tahtoisin saada sen kuitenkin luettua loppuun tässä piakkoin. Kirja-arvio tuosta kyseisestä kirjasta on siis tulossa luultavasti myöhemmin tällä viikolla, ellei jo huomenna.
 
❀❀❀


Mitä teidän loppukesäänne - tai no, minä sanoisin jo, että alkusyksyyn - kuuluu? Oletteko lukeneet jotain mahtavia kirjoja? :) Kertokaa kuulumisia, kirjasuosituksia tai mitä vain mieleenne tuleekaan tuolla kommenteissa!
 

Kommentit

  1. Kiva oli kuulla kuulumisiasi. Onnea opintojen aloitukselle. Toivottavasti saatte olla mukana myös lähiopetuksessa, ettei kaikkea tarvitse etänä opiskella. Kivasti olet saanut kirjasi järjestykseen. Olen yrittänyt tutustua syksyn kirjatarjontaan. Hyvä kirjasyksy on tulossa. Jännityksen aihe on Helsingin kirjamessut. Eli että peruutetaanko ne. Yleinen veikkaus on, että tapahtuma peruutntuu. Hyvää elokuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Ilmeisesti kouluni on toistaiseksi ns. hybridimuodossa, eli suurin osa opetuksesta tapahtuu ihan lähiopetuksessa ja osa sitten verkko-opintoina. Kuitenkin opiskelemani ala vähän vaatii sen, että tiettyjä asioita pitää tehdä ihan paikan päällä koulussa. Itse en ole koskaan missään kirjamessuilla käynyt, vaikka haluaisin kyllä. Saa nähdä, miten loppuvuoden käy ja miten mahdollinen tuleva toinen korona-aalto vaikuttaa taas kaikkeen. Sen verran on jo nyt vaikuttanut, että eräs lapsille suunnattu tapahtuma, jota meidän luokkamme oli suunnittelemassa, peruttiinkin kokonaan.

      Hyvää elokuuta sinullekin!

      Poista
  2. Kiva kuulla, että olet selviytynyt muutosta. Muuttaminen on aina melkoinen operaatio! Sama vika minulla, että kirjoja on aivan liikaa, ja usein olen siinä tilanteessa, etten osaa päättää mitä lukisin, kun vaihtoehtoja on liikaa. Kun haluaisi lukea kymmentä kirjaa yhtä aikaa, niin minkäpä niistä sitten valitset?! Itselläni oli pientä kirjaväsymystäkin välillä, mutta onneksi silloin oli mieheni loma, joten saimme reissailla siellä täällä, ihan pientä lähimatkailua kylläkin vain. Nyt taas lukeminenkin innostaa. Seuraavaksi pitäisi aloittaa arvostelukappaletta, joka on historiallinen romaani Katariina Jagellonicasta, saa nähdä millainen se on. Lukuintoa ja opiskeluintoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, tuntuu että olen täynnä mustelmia ja naarmuja :D Toivottavasti ei ihan heti tarvitse muuttaa uudelleen!

      Minullakin on se ongelma, että varsinkin nyt, kun sai omat hyllyt suunnilleen järjestykseen, löytyy sieltä mielenkiintoista luettavaa vaikka millä mitalla. Mutta kun tulee valinnanvaikeus ja kirjasto houkuttelee silti edelleen... Tänään viimeksi kävin kirjastossa (se siitä kirjastolakosta), enkä tietenkään tyhjin käsin sieltä lähtenyt. Mutta pysyin kohtuudessa! Vähän on ollut lukuväsymystä täälläkin ilmoilla, ehkä en vain sitten ole lukenut tarpeeksi hyviä kirjoja vähään aikaan.

      Kiitos, lukuintoa sinullekin ja hyvää loppukesää/alkusyksyä! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit