Syksyn 2020 kirjauutuudet, osa 1

Olen ollut havaitsevinani itsessäni pientä lukujumia tai -väsymystä. Haluaisin kyllä lukea ja olen koettanut aloittaa muutamaakin kirjaa, mutta mikään ei oikein ole napannut. Proustin jätin kylmästi kesken 40 sivun jälkeen, kun koin, että se pikemminkin vie lukuintoani kuin sytyttää sitä. Ehkä vielä joskus kokeilen uudelleen. Nyt olen lukemassa Mads Peder Nordbon Tyttö ilman ihoa -kirjaa, joka kyllä etenee ihan hyvin ja vaikuttaa kiinnostavalta.

Mutta mikäs sen parempi keino koettaa herätellä lukuintoa, kuin syksyn kirjauutuudet! En ole siis aikaisemmin juurikaan selaillut kirjakatalogeista tulevia uutuuskirjoja. Nyt kuitenkin päätin niin tehdä. En tiedä näistä kirjoista paljoakaan, joistain en juuri mitään, joten en edes aio kuvailla niiden juonia. Ota postauksen kanssa nautittavaksi vaikkapa kupponen kahvia tai teetä. Tai lasillinen viiniä, mitä vain mielesi tekee.

TAMMI
Satu Vasantola: Kaikki kadonneet
"Vaikuttava romaani isien synneistä ja elämän mittaisesta sovituksesta." Kirjailijan aiempaa teosta (En palaa takaisin koskaan, luulen) en ole vielä lukenut, mutta eipä se haittaa.

Sami Hilvo: Lajityypillistä käyttäytymistä
"Naiseksi tullaan, ei synnytä. Pätee etenkin poikiin." Tarina tytöstä, joka syntyy poikana, mutta jonka vanhemmat haluavat tyttären. Välitiloja ei sallita.

Markku Pääskynen: Aurinko ei liiku
"Kaikki on hyvin, kunnes pelko hiipii perheen arkeen." Pääskynen on minulle ennestään täysin tuntematon kirjailija.

Terhi Tarkiainen: Kitty eli kuinka mies tuhotaan
"Rakkaus on paras lääke (mutta myrkkykin toimii)." Kansi on ainakin kaunis!

Jussi Marttila: Veden varaan
"Yksityisetsivän kiehtova true crime -dekkari." Esikoiskirjailija, joka kirjoittaa mielenkiintoisesta aiheesta.

Marko Hautala: Pimeän arkkitehti
"Tästä talosta ei selviä ulos hengissä." Hautalan Kuokkamummon olen lukenut muutama vuosi sitten ja se oli ihan ok. Siitä asti olen halunnut tutustua Hautalan tuotantoon lisääkin. Onhan häntä verrattu Stephen Kingiin.

Jonas Bonnier: Lahkomurhat
"True crime -romaani uskonlahkon murhista Ruotsissa." Ja lisää true crime -romaaneita!

Jhumpa Lahiri: Missä milloinkin
"Suosikkikirjailija Roomassa." Enåä ole Lahiriltakaan mitään lukenut, vaikka tarkoitus olisi. Mutta silti tämä kiinnostaa. 

Evie Wyld: Me olemme susia
"Vuosisadat vaihtuvat, väkivalta pysyy." Kolme naista Skotlannin rannikolla ja taistelu sortoa vastaan. I'm interested.

Stéphane Garnier: Elä kuin kissa
"Ota oppia kissasta!" Ehkä otankin, itsekin näin pikkuhiljaa kissaihmistyneenä.

Barbara Cantini: Mortina ja aavepoikakaveri
"Kamala ihana zombityttö Mortina hurmaa jälleen!" Olen aiemmat Mortina-kirjat lukenut ja pitänyt, joten luen tietenkin tämänkin.

Cristal Snow & Kati Vuorento: Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku
"Kun sydän on suuri, se myös särkyy helposti..." Ihan mielenkiinnolla odotan, että millaista jälkeä Cristal Snow on saanut aikaan.

Candace Bushnell & Katie Cotugno: Tyttönä olemisen säännöt
"Hei, tyttö! Sinusta on mihin vain! Kunhan noudatat "paria" sääntöä..." Bushnell on minulle tuttu Sinkkuelämää- ja Carrien nuoruusvuodet -romaaneistaan, jota kumpaakaan en tosin ole lukenut. 


OTAVA
Terhi Kokkonen: Rajamaa
"Twin Peaks kohtaa Nukkekodin trillerimäisessä esikoisromaanissa." Enpä ole Twin Peaksia katsonut, mutta kyllähän tämä kiinnostaa.

Antti Holma: Elämä(ni)
"Elämän ja ajattelun kokonaisesitys, jossa eksytään kansakunnan kaapin päälle ja sukelletaan häpeän alhoihin." Antti Holmalta olen aiemmin kuunnellut vain toisen hänen runokokoelmistaan, mutta persoonana hän vaikuttaa ihan mahtavalta! Siksipä tahdon tämänkin lukea.

Petra Rautiainen: Tuhkaan piirretty maa
"Karunkaunis esikoisromaani Lapin jälleenrakennuksesta ja vankileirien salaisuuksista on päihdyttävä lukuelämys." Aihe, josta en ihan kovin paljoa tiedä, mutta joka kyllä kiinnostaa kovasti. Tuosta päihtymyksestä en sitten tiedä...

Laura Manninen: Sitten tapasin pehmeän miehen
"Minä pidän miehistä ja miehet pitävät minusta. Ainakin aluksi." Manniselta olen aiemmin lukenut Kaikki anteeksi ja tahdon lukea lisää.

Laura Lehtola: Minä valitsin sinut
"Nuorten naisten rakastuminen vaihtuu perhe-elämäksi, mutta mitä tapahtuu, kun sateenkaariperheen äiti ihastuu mieheen?" No niinpä! Sehän selviää vain lukemalla :)

Naoise Dolan: Jänniä aikoja
"Kirjamaailman uusi komedia kuvaa ihmissuhteita yhtä ihanan terävästi kuin kulttiklassikko Lost in Translation." Enpä ole tuota kulttiklassikkoakaan lukenut. Mutta ei se haittaa!

Nazanine Hazar: Aria
"Syvällinen saaga Iranin vallankumouksesta, kerrottuna ruohonjuuritasolla, kaaoksen räjähtävästä ytimestä." I'm in!

Adrian McKinty: Ketju
"Lapsesi on siepattu. Olet nyt osa Ketjua." Olisin tämän luultavasti jossain vaiheessa lukenut englanniksi, mutta samapa lukaista suomeksi, kun se kerran suomennetaan.

Lucy Foley: Jahti
"Kaikki on kutsuttu, kaikki ovat epäiltyjä. Kuka on murhaaja, kuka uhri?" Syrjäinen lomakylä Skotlannissa on sopivan... no, syrjäinen sijainti minun makuuni.

Sam Loyd: Muistometsä
"Hyytävä trilleri kahdesta lapsesta, jotka on heitetty pimeyden ytimeen." Lapsiin liittyvät jännärit ja/tai rikosjutut kiinnostavat aina, niin karulta kuin tämä ehkä kuulostaakin.

Mila Teräs: Amiraali
"Miksi aina pitäisi valita, onko poika vai tyttö?" Ajankohtainen aihe. Ja taas kerran, kirjan kansi on KAUNIS!


WSOY 
Ilkka Hackman: Tähän aikaan huomenna
"Vaikuttava ja lohdullinen esikoisromaani isästä ja tyttärestä, muuttuvasta Euroopasta ja nuoruudesta. Ja kuolemasta, joka on kaukana edessä, kunnes se on vain edessä." Kirja, jossa aiheena on eutanasia eli armokuolema. Kiinnostaa!

Delia Owens: Suon villi laulu
"Niin kaunis, että tekee kipeää." Kovat ovat ainakin lupaukset. Tämä on jälleen yksi niistä kirjoista, joiden lukemista olin miettinyt jo alkuperäiskielellä eli englanniksi. Mutta samapa tämä on lukea suomeksi, en olisi tätä välttämättä muutenkaan itselleni omaan hyllyyn ostanut.

Annette Hess: Tulkki
"Ajatuksia herättävä lukuromaani Saksan historian synkimmän aikakauden varjosta." Nainen päätyy tulkkaamaan todistajanlausuntoja sotaoikeudenkäynnissä - ja kuulee ensikertaa sanan Auschwitz.

Kate Elizabeth Russell: Vanessa
"#Metoo-ajan Lolita, joka pakottaa reagoimaan." Muistelen törmänneeni tähän jo joskus jossain englanninkielisenä. En ole Lolitaa lukenut, vaikka tarkoitus tietenkin olisi. Ja tämä kirja kiinnostaa myös.

Richard Sheperd: Epäluonnolliset syyt - Oikeuspatologin elämä ja monet kuolemat
"Tosielämän CSI." Olen jo aiemminkin blogissani maininnut, että oikeuspsykologia, ruumiinavaukset ja kuolinsyytutkinta kiinnostavat minua. Siksipä tämäkin täytyy lukea.

Peter Englund: Murha sunnuntaitiellä
"Yksi Ruotsin rikoshistorian visaisimmista murhista." Ja lisää murhajuttuja. 1965 tapahtunut naismurha ja se, miten ihmeessä murhaaja pystyi salaamaan tekonsa. Kirjan nimi nyt ei kyllä varsinaisesti herätä mielenkiintoa, mikä ihmeen sunnuntaitie? Kaipa sekin selviää kirjan lukemalla.

Meri Luttinen: Myrskynsilmä
"Kaunis historiallinen fantasiaromaani esikoistekijältä." Ei ihan rehellisesti sanottuna kuulosta kovin omaperäiseltä. Mutta kirja sijoittuukin muinaissuomalaiseen fantasiamaailmaan.

Zoe Sugg & Amy McCulloch: Siiven salaseura
Tietääkseni alkuperäinen teos, The Magpie Society, on ilmestynyt jo jonkin aikaa sitten. Miksipä en tätä lukisi.


MINERVA
Peter James & Graham Bartlett: Metsään murhatut
"Vahva, ensikäden tietoihin perustuva kuvaus Brightonia järkyttäneistä murhista ja niiden selvittämisestä." Täytyypä tämäkin lukea!

Ji Seong-ho: Pako, jonka piti olla mahdoton - Kainalosauvojen varassa vapauteen Pohjois-Koreassa
"Vaikeasti invalidisoitunut ja nälkiintynyt nuorukainen vaelsi Kiinan ja Kaakkois-Aasian halki vapauteen." No huhhuh, pakko lukea!

kuva täältä
Tässä vielä kaikkein eniten kiinnostavien "tiivistetty" TOP 15:
▶ Pimeän arkkitehti
▶ Lahkomurhat
▶ Missä milloinkin
▶ Me olemme susia
▶ Rajamaa
▶ Elämä(ni)
▶ Sitten tapasin pehmeän miehen
▶ Aria
▶ Ketju
▶ Jahti
▶ Amiraali
▶ Suon villi laulu
▶ Vanessa
▶ Epäluonnolliset syyt - Oikeuspatologin elämä ja monet kuolemat
▶ Pako, jonka piti olla mahdoton - Kainalosauvojen varassa vapauteen Pohjois-Koreassa


Kun nyt kunnolla innostuin syksyn kirjakatalogeja selailemaan, olisi näitä kiinnostavia uutuuskirjoja lisääkin. Katsotaan, teenkö tästä siis vielä toisenkin osan. Oletko sinä jo selaillut syksyn kirjakatalogeja? Jos, niin mitkä kirjat hyppäsivät itsellesi silmään? Tai onko minun listallani jotain, joka kiinnostaa? 

Kommentit

  1. Minua kiinnostaa kovasti tuo kirja (Tyttö ilman ihoa), jota luet parhaillaan. Ei ole minulle osunut vielä eteen, mutta luen varmasti heti kun saan käsiini.

    Uutuuslistaltasi olen lukenut Lucy Foleyn Jahdin enkuksi. Oli ihan hyvä. Patologi Shepherdin kirja minulla pölyttyy hyllyssä (ostin sen joskus aikeenani lukea se heti) ja Russellin Vanessa on minulla kirjastosta varauksessa, mutta kirjastolla on suuria toimintaongelmia tällä hetkellä.

    Itse en katalogeja juuri lueskele. Seuraan täkäläisistä medioista kirjajuttuja ja kirjakaupoista bongailen uutuuksia heräteostosmaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaan ole lukenut tuota Nordbon kirjaa, kuin vasta noin 133 sivua. Eli vähän alle puolivälissä olen. Voin sitä suositella, mutta kyllähän siinä on aika ällöttäviä ja verisiä kuvauksia murhatuista ihmisistä. Ei se itseäni siis häiritse (kuten ei normaalistikaan), mutta kummasti nuo kohdat ovat sattuneet juuri silloin, kun olen ollut syömässä...

      Yleensä pyrin lukemaan kirjat englanniksi, jos se niiden alkuperäiskieli on. Nyt ei kuitenkaan oikeasti enää mahdu kirjoja hyllyyn (eikä oikeastaan muuallekaan), joten haluan ottaa kaiken ilon irti kirjastosta, josta noita uutuuksiakin varmasti löytyy sitten ajallaan.

      Joo, samaa minäkin teen :D Saatan pistäytyä ihan ohikulkumatkalla kirjakauppaan, josta en kovin usein tyhjin käsin poistu. Nyt vain eksyin selailemaan katalogeja oikein urakalla ja niistä paljastui vaikka mitä mielenkiintoista.

      Poista
  2. Onpa kiva, kun olet laatinut tällaisen listan. Pitää tutustua tähän ajan kanssa, mutta heti Mila Teräs ja Satu Vasantola herättivät mielenkiintoni. Mukavia lukuhetkiä sinulle!

    VastaaPoista
  3. Siinäpä olikin jo kunnon lista! Ainakin Aria, Suon villi laulu ja Elä kuin kissa kiinnostavat. Niin myös se lukemasi Mads Peder Nordbo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, "hieman" innostuin... Ja kun tosiaan on toinen samanmoinen lista, kun tuossa eivät olleet vielä kaikki selailemani katalogit :D Tiedän, etten tule läheskään kaikkia lukemaan, mutta jos nyt edes nuo lukisin jossain vaiheessa, jotka erikseen nostin esille.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit