Brian K. Vaughan & Fiona Staples - Saga: Neljäs kirja

Saga: Neljäs kirja
(Image Comics, 2014)
LIKE, 2016
Tarina: Brian K. Vaughan
Kuvitus: Fiona Staples
152 sivua, kovakantinen, lainattu kirjastosta 

"Pitkin galaksia seikkailleet Marko, Alana ja heidän lapsensa Hazel ovat viimein päässeet eroon takaa-ajajistaan. Pariskunta viettää rauhallista perhe-elämää ja kasvattaa tytärtään normaalissa ympäristössä, mutta pinnan alla kytee. Marko tylsistyy koti-isänä ja Alanan työ saippuaoopperatähtenä käy hermoille. Löytyykö ratkaisu huumeista? Kun vanha vihollinen Prinssi Robotti IV reboottaa itsensä ja lähtee taas takaa-ajoon, katastrofi alkaa olla käsillä."

Kirjoitin tuohon nyt poikkeuksellisesti suoraan tämän sarjakuvan Goodreads-esittelytekstin, se kertonee tiivistelmän tästä kirjasta. Kyseessä on siis Saga-sarjakuvan neljäs osa - aiemmat olen lukenut ennen blogiaikojani. Koetan kirjoittaa tästä paljastamatta juonesta liikaa, mutta koska kyse on tosiaan jo neljännestä osasta, niin saatan puhua juonen yksityiskohdista.

Brian K. Vaughan on yhdysvaltalainen televisio- ja sarjakuvakäsikirjoittaja, joka tunnetaan esimerkiksi televisiosarjojen Lost ja Under the Dome käsikirjoittamisesta. Pidin kovasti Sagan ensimmäisestä osasta, eivätkä nämä muutkaan huonoja ole olleet. En vain ole pitänyt niistä aivan yhtä paljoa kuin ihan ensimmäisestä.

Tarina ja konsepti ovat kiinnostavia, sillä Sagaan mahtuu paljon erikoisia olentoja ja hahmoja sekä tapahtumapaikkoja. On esimerkiksi hämähäkkinainen, aavetyttö, robotteja, avaruusolentoja sekä kaikenlaisia eläimellisiä otuksia. Mielikuvitusta sarjakuvasta ainakin löytyy, eikä toiminnastakaan ole puutetta.

Valitettavasti toimintaa ja uusia hahmoja tuntuu vain olevan jopa hieman liikaa jokaisessa uudessa osassa. Välillä on vaikeaa pysyä perässä, kun koko ajan tapahtuu niin paljon.

Yksi lempihahmoistani, jonka nimeä en juuri nyt muista... Shame on me :D
Aavetyttö, jolta puuttuu alavartalo ja jonka sisämykset roikkuvat
sen takia osittain ulkona.

Pidän siitä, että Alanan ja Markon välit rakoilevat. Se tuo uutta mielenkiintoa kaksikon suhteeseen - heidän tilanteensa kun ei muutenkaan ole varsinaisesti mitenkään helppo. Taidan jollain (ehkä kierolla?) tavalla pitää siitä, että lukemieni kirjojen päähenkilöt eivät selviä kovin helpolla.

Sagassa taistellaan ja tapetaan niin, että veri roiskuu. Myös seksiä harrastetaan ja kirosanoja käytetään. Tämä neljäs osa alkaa sillä, että robottinainen synnyttää vauvan - ja ensimmäisellä sivulla on oikeasti kuva hänen alapäästään, josta vauva on putkahtamassa maailmaan. Minua tällaiset kohtaukset jopa huvittavat, sillä ovathan ne hieman jopa ylilyöviä. Kaikille tämä sarjakuva ei kuitenkaan välttämättä sovi, jos tällaiset asiat ahdistavat.

Alanan huumeiden käyttö tuo myös mielenkiintoisen twistin tarinaan. Eihän se kovin positiivinen asia ole, mutta muuttaa totta kai Alanan käytöstä ainakin joksikin aikaa sekä on osasyy Alanan ja Markon välisiin riitoihin.

Ehkä se suurin hohto tästä sarjakuvasta alkaa jo hiljalleen kadota. Aion silti lukea loputkin osat, sillä haluan kyllä tietää, miten Alanan ja Markon tarina päättyy. Saga on sopivalla tavalla vinksahtanutta luettavaa minun makuuni.

Arvosana:

Kommentit

Suositut tekstit