Molly Ostertag - The Witch Boy

 

Molly Ostertag: The Witch Boy
(Scholastic, Inc., 2017)
Ei ole suomennettu
224 sivua, kirjastosta lainattu

Tämä pieni sarjakuvateos oli viimeinen syyskuussa lukemani kirja. Ilmeisesti The Witch Boy aloittaa kolmiosaisen sarjan, mitä en siis tiennyt aloittaessani lukemaan sarjakuvaa. En tiedä, ovatko loput osat saatavilla esimerkiksi paikallisessa kirjastossani - jos ovat, niin voisin ne aivan hyvin lainatakin jossain vaiheessa.

Aster on 13-vuotias poika, jonka perheessä kaikki tytöt kasvatetaan noidiksi, kun taas pojista tulee muodonmuuttajia ("shapeshifter"). Jos joku uskaltaa pettää nämä tarkoin määritellyt ja vuosikaudet suvussa kulkeneet perinteet ja säännöt, hänet karkoitetaan. Asterin epäonneksi hän ei vielä ole kokenut muodonmuutostaan - ja hän on edelleen kovin kiinnostunut noituudesta, vaikka tietääkin sen olevan väärin ja kiellettyä. 

Kun sitten mystinen uhka saattaa muut pojat vaaraan, Aster tietää kuinka hän voisi auttaa - noitana. Mutta se vaatii paljon rohkeutta ja myös Charlien, Asterin uuden ystävän, jolla ei ole minkäänlaisia taikavoimia, rohkaisua. Charlie rohkaisee Asteria koettamaan kykyjään noituuden saralla. Ja vielä enemmän rohkeutta vaatii se, että Aster uskaltaa olla täysin oma itsensä, välittämättä siitä, mitä muut hänestä ajattelevat.

Muistaakseni olen törmännyt tähän sarjakuvaan muutamia kertoja ulkomaalaisessa kirjasomessa, koska nähdessäni sarjakuvan kannen kirjastossa se soitti päässäni etäisesti kelloja. Hyvä, että nappasin tämän kirjan kirjastosta matkaani - pidin kyllä Asterin tarinasta!

Noituus aiheena kiinnostaa minua, vaikka en siitä kovinkaan paljoa ole kirjallisuutta - jos fantasiakirjallisuutta ei lasketa - lukenut. Lähtökohdat tarinassa olivat siis hyvät. Pidin siitä, kun sarjakuvassa kuvattiin sitä, miten noidiksi opettelevat nuoret tytöt harjoittavat taitojaan. Asterin rohkeus olla erilainen oli myös jotenkin inspiroivaa. Tavallaan sanoisin tätä sarjakuvaa Asterin kasvutarinaksi.

Sarjakuvan tunnelma oli mukavan mystinen ja jännittäväkin. Siis oivaa lukemista näihin syksyisiin pimeneviin iltoihin! 

Useimmiten luen sarjakuvat nopeasti lähes yhdeltä istumalta, eikä niistä oikein muutenkaan ole ehkä ihan yhtä paljon sanottavaa kuin romaaneista. Tätä sarjakuvaa ei ole suomennettu, joten en nyt nopealla googlauksella löytänyt siitä netistä yhtään suomenkielistä kirja-arviota. Mutta suosittelen tätä kyllä luettavaksi näin halloweenia odotellessa!

Arvosana: 

Kommentit

Suositut tekstit