Lukusuunnitelmat vuodenvaihteen lukumaratonille

Vuodenvaihteen lukumaraton järjestetään 1.-2.1.2021 ja minä ajattelin osallistua. Emmin kyllä viime hetkeen asti, sillä en ole koskaan osallistunut lukumaratoneihin ja varsinkin viimeaikoina lukutahtini on ollut ehkä hitusen normaalia hitaampi. Lukumaratonia emännöi Oksan hyllyltä -blogin Marika. Tarkoituksenani olisi aloittaa maraton vielä tänään, joskus illalla. Tai vaihtoehtoisesti huomenna aamupäivällä - maratoninhan pystyi aloittamaan jo esimerkiksi 31.12. tai sen voi aloittaa vasta 2.1.

Koetan olla asettamatta itselleni paineita ja määrällisesti monen kirjan lukemisen sijasta ajattelin keskittyä niihin kirjoihin, jotka minulla on juuri tällä hetkellä kesken. Kävin kyllä eilen kirjastossa, mutta lähinnä tyhjentämässä järjettömiksi kasvaneet kirjastolainapinoni - haluan aloittaa uuden vuoden ilman stressiä lukemattomista kirjaston kirjoista. Täysin ilman kirjastolainoja en tälläkään hetkellä ole ja eilenkin tarttui muutama uusi teos mukaan. Mutta kirjastopinoni on nyt huomattavasti kohtuullisemman ja luettavamman kokoinen. Täytyy kyllä edelleen ihastella kotipaikkakuntani kaupunginkirjaston remontoitua lasten- ja nuortenosastoa, joka tuntuu nyt entistäkin isommalta. Siellä on myös paljon enemmän esimerkiksi englanninkielisiä YA-kirjoja lainattavana.


Kuvassa näkyvät kirjat, joista ajattelin valita luettavaa lukumaratonille. En todellakaan tule lukemaan kaikkia noita, mutta on hyvä olla valinnanvaraa ;) Ja kaikki kuvan kirjat tulen kyllä lukemaan, oli sen aika sitten tämän lukumaratonin aikana tai joskus myöhemmin.

Karoliina Korhonen & Anssi Vieruaho (toim.): Katkenneita lankoja - Tarinoita loppuunpalamisesta
Tbr-pinoni sarjakuvavahvistuksena on tämä tuore vuonna 2020 julkaistu sarjakuvateos, jossa on monen eri kirjoittajan sarjakuvia työuupumuksesta. Sarjakuvat perustuvat sekä omakohtaisiin että kerättyihin kokemuksiin. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja aihe on myös valitettavan ajankohtainen.

Lina Bengtsdotter: Annabelle
Pinojen toinen kirjastonkirja ja kirja, jota luen parhaillaan. Olen menossa sivulla 181 ja olisin hyvinkin tyytyväinen, jos saisin tämän kirjan luettua maratonin aikana loppuun. Tällaiselle aloittelija-maratoonarille tuo tavoite voi kyllä olla vähän liian kunnianhimoinen.

Minna Canth: Työmiehen vaimo
Olen pitänyt muutamasta aiemmasta lukemastani Canthin näytelmästä ja kun törmäsin tähän kauniiseen painokseen Työmiehen vaimosta, ostin kirjan Adlibrikselta omakseni. Näytelmät ovat yleensä hieman nopeampilukuisia kuin romaanit, joten tämä voisi siksi olla oiva valinta lukumaratonille.

Kristin Hannah: Angel Falls (suom. Pimeyden läpi)
Luin Kristin Hannahilta The Nightingale (suom. Satakieli) -teoksen jo muutama vuosi sitten. Pidin tuosta kirjasta kovasti ja siitä asti olenkin halunnut lukea Hannahilta jotain muutakin. Olen myös ostanut useita hänen kirjojaan omaan hyllyyni, mutta en vain ole saanut aikaiseksi niitä lukea. Ehkä asia korjaantuu nyt. Jos ei, niin aion silti palata Hannahin kirjojen pariin vuonna 2021.

Beth O'Leary: The Switch
Kimppakämpän luin viime keväänä ja pidin siitä kovasti. The Switchin suomennos ilmestyy tänä vuonna ja haluaisinkin saada kirjan luettua piakkoin. Se onkin luultavasti aika korkealla lukulistallani, jos saisin Annabellen luettua loppuun.

Stephen King: The Gunslinger (suom. Revolverimies)
Stephen King on yksi lempikirjailijoistani, mutta kesän jälkeen en ole häneltä mitään lukenut (aika surullista, tiedän). Syynä tähän on todennäköisesti juurikin tämä teos, joka aloittaa Musta torni -sarjan. Jotenkin minua on pelottanut aloittaa sarjan lukeminen, koska olen kuullut siitä niin paljon eri mielipiteitä: osa tuntuu rakastavan ja osa taas ei pidä ollenkaan. The Gunslingeriä tuskin tulen lukemaan kovin aktiivisesti, ehkä joitain sivuja, koska tarkoituksenani olisi lukea sitä vähän joka päivä, jotta saisin sen luettua loppuun tammikuun aikana. Olen lukenut noin 30 sivua ja kirja vaikuttaa tietyllä tapaa melko raskaalta luettavalta, joten senkään takia se ei ehkä ole ihan kärkipäässä tbr-listallani.


❆❆❆❆❆

Katsotaan, mitä tästä lukumaratonista omalla kohdallani tulee... Tulen todennäköisesti tekemään jonkinlaisen päivittyvän postauksen, ellen sitten epäonnistu maratoonausyrityksissäni jo heti alkumetreillä. Lukuintoa kaikille niille, jotka tähän vuodenvaihteen lukumaratoniin aikovat osallistua!

PS. Minulla on edelleen kirjapostauksia rästissä. Koetan saada ne julkaistua mahdollisimman pian. Myös Helmet 2020 -lukuhaasteen koontipostaus sekä vuoden 2020 parhaiden kirjojen listaus odottavat vielä kovasti vuoroaan...

Kommentit

  1. Minustakin on mukavaa, että on paljon valinnanvaraa lukemisen suhteen. Rennosti vaan maratonille mukaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, rentous olisikin se päätavoitteeni tässä maratonissa :D En kyllä olekaan aivan varma, aloitanko tänään illalla vai vasta huomenna.

      Poista
  2. Mukavaa lukumaratonia. Noista olen lukenut vain Työmiehen vaimon. Antoisaa lukuvuotta 2021!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää uutta vuotta myös sinulle, toivottavasti tämä vuosi on edeltäjäänsä parempi - sekä lukemisen kannalta että muutenkin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit