Tammikuun luetut

Hei taas ja hyvää helmikuuta kaikille! (Joo tiedetään, nyt eletään jo melkein helmikuun puoltaväliä). Näköjään olen edelleen aktiivisempi instagramin puolella. En ole kovin hyvä ottamaan kirjakuvia, joten siinä mielessä tämä blogi olisi kirjahöpötykselle ehkä parempi paikka. Tai ainakin itse jotenkin ajattelen, että blogeissa pääpaino on tekstissä, kun taas kirjagramissa nimenomaan kuvissa. Kirjagramin puolella toisaalta välillä tuntuu, että jostain kirjasta olisi enemmän sanottavaa kuin mitä instagramin postauksen merkkimäärään mahtuu. En tiedä, tasapainottelen edelleen näiden kahden kirjasomen välillä. Molemmista pidän, mutta jotenkin tänne blogiin kirjoittamisesta on tullut vähän nihkeää.

Tämä postaus käsittelee tammikuussa lukemiani kirjoja. Tammikuussa luin 11 kirjaa, jotka kaikki luin fyysisinä kirjoina. Kirjoista 5 oli kirjastosta lainattuja, 5 omasta kirjahyllystäni/puolison kirjahyllystä ja 1 kirjan lainasin äidiltäni. Antamieni tähtien keskiarvo oli 3,54 - ei huono, mutta olisi voinut olla parempikin. Ehdottomasti paras tammikuussa lukemani kirja oli Delia Owensin Suon villi laulu, josta olen itseasiassa kirjoittanut jo postauksenkin tänne blogiini.

Tammikuussa luetut kirjat:

 • Maggie Nelson: Sinelmiä
 • Alexandra Christo: To Kill A Kingdom
 • V.S. Luoma-aho: delete
 • J. J. Nääs: Mourukatit
 • Delia Owens: Suon villi laulu
 • Rainer Maria Rilke: hetkien kirja - Runoja vuosilta 1899-1908
 • Simona Ahrnstedt: Vain yksi yö
 • Amanda Lovelave: The Princess Saves Herself In This One
 • N. Richard Nash: Cry Macho
 • Stephen King: Danse Macabre
 • Anna-Leena Härkönen: Takana puhumisen taito

Olen ollut aina vähän sitä mieltä, etteivät kovin tarkat tbr-suunnitelmat ole minua varten. Silti huomaan, että kirjasomen myötä muodostan yhä useammin kirjapinoja niistä kirjoista, jotka haluan kuukauden aikana lukea. Tässä kuvassa onkin siis muutama kirja, jotka haluaisin helmikuussa saada luettua. 

Kuten näkyy, niin Cry Machon luin jo tammikuun puolella. Stephen Kingiä luen juuri parhaillaan ja se onkin jo hyvässä vauhdissa. Fifty Shadesin sain perjantaina (11.2.) luettua loppuun - ja oi voi, siitä olisi kyllä paljonkin sanottavaa... Luin sen kimppalukuna parin kirjagrammaajan kanssa ja uskon, etten välttämättä olisi siihen ilman tätä kimppalukua koskaan tullut tarttuneeksi. Kirja ärsytti ja turhautti minua monin tavoin ja todella monessa kohdassa, mutta täytyy myöntää, että ehkä kuitenkin luen loputkin kaksi osaa - vähän jopa ihan hävettää myöntää sitä näin julkisesti :D Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaanin haluaisin lukea, koska ulkomaalaisessa kirjatubessa pyörii loppuvuoteen asti kestävä lukuhaaste, jossa luetaan Brontën siskosten koko tuotanto. Charlotten kirja kyllä kiinnostaa, mutta se on melko paksu ja vielä ei ole tullut sellaista kunnon fiilistä aloittaa sitä... Sitä paitsi nyt näyttää siltä, että kirjastosta tupsahdelleet uutuuskirjat menevät tuon klassikon edelle. Tuo Beth O'Learyn The Road Trip todennäköisesti jää taas lukematta. Sehän siis oli jo tammikuun tbr-listallani ja haluan sen kyllä lukea, mutta en välttämättä ehdi nyt helmikuussa siihen tarttua. 

Tällaisia lukusuunnitelmia minulla siis helmikuulle on. Helmikuussa lukeminen on maistunut, mutta hieman nihkeämmin kuin tammikuussa. Tuntuu, että vuoden alku on aina kunnon spurtti lukuvuoteen. Tällä hetkellä minulla on kesken muutama äänikirja, joista en nyt sen kummemmin jaksa puhua - äänikirjojen kuunteluni on edelleenkin vähän nihkeää. Fyysisinä kirjoina on kesken tuo Stephen Kingin Different Seasons -novellikokoelma, josta jo tässä postauksessa mainitsinkin - ja joka on pyörinyt täällä blogissani jo muutamassa aiemmassakin postauksessa. Nyt kuitenkin aion oikeasti lukea kirjan ja se kyllä vaikuttaa hyvältä! Jotenkin Kingin kirjoja lukiessa tuntuu aina vähän siltä kuin palaisi kotiin. Ja kyllä, sanon näin, vaikken ole Kingiä nuoruudessani lukenutkaan (aloin lukea hänen kirjojaan vasta joskus vuonna 2018). Lisäksi aloitin tänään aamukahvin kanssa Nita Prosen Huonesiivoojaa, varaamaani uutuuskirjaa, jonka kävin eilen hakemassa kirjastosta.

Tästä tuli nyt ehkä vähän pitkä postaus, kiitos jos jaksoit lukea tänne asti! Millainen alkuvuosi sinulla on lukemisten suhteen ollut? Entä harrastatko tbr (to be read)-listoja vai luetko enemmän sen hetkisen fiiliksen mukaan?

Kommentit

 1. Tammikuussa tuli luettua paljon, mutta helmikuu on ollut repaleista aikaa kaikin puolin, niin ei ole tullut luettua kuin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä käy noin ja se on täysin fine! Lähtökohtaisestihan lukemisen kuuluisi olla kiva ja rento harrastus, mutta itselläni se ainakin pääsee välillä unohtumaan... :D

   Poista
  2. Yritin yhtenä päivänä kommentoida postaustasi kännykällä, mutta kommenttikenttä meni niin isoksi, etten nähnyt omasta tekstistäni kuin pari kirjainta kerralla. Joten en sitten jaksanut yrittää. Mutta nyt ollaan läppärillä ja homma hanskassa!

   Minun on tullut luettua nyt tammi-helmikuussa enemmän kuin pitkään aikaan. Välillä vähän väsähdänkin tähän tahtiin, mutta sitten innostun taas. Tuo Suon villi laulu on minusta ihana, ja Sinelmiä olen joskus katsonut kirjastossa. Sekin vaikutti kiinnostavalta.

   Minua on alkanut kirjakuvaaminen stressata jopa blogissa, vaikka täällä kuvat eivät ole niin keskeisessä asemassa kuin kirjagramissa. Mutta olen kyllä törkeän huono kirjakuvaaja... Uutuuskirjoista voikin käyttää kustantajien kansikuvia, mutta joskus kun lukee vanhoja kirjoja, niistä on pakko ottaa omat kuvat. Ja toki monesti olen ottanut omia kuvia muutenkin - ja joskus saattaa jopa inspis iskeä. Mutta on se vain aika stressaavaa...

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit